Is jouw motor rijklaar voor deze zomer? Lees hier onze tips!

Wil je aankomende zomer weer lekker de weg op? Dan is het belangrijk dat jij jouw motor rijklaar maakt. Dit kan je op allerlei verschillende manieren doen. Wij geven je een aantal handige tips en tricks. 

Banden

Tijdens het opladen heb je alle tijd om een ​​reeks tests uit te voeren. De eerste zijn de banden. Meestal is de spanning te laag als de motor lange tijd heeft stilgestaan. Breng ze op de juiste spanning. Controleer ook de band op beschadigingen en controleer de profieldiepte. 1 mm is het wettelijke minimum voor motorbanden, maar nieuwe banden worden aanbevolen om minder dan 2 mm te gebruiken. Het vlakke, versleten loopvlak is geen prettige rit. Motor loopt prima.

Ketting

De ketting moet flexibel en niet los zijn. Als u uw motorfiets een tijdje niet hebt gebruikt, moet u de ketting controleren. Als er meer dan een centimeter beweging is tussen het voortandwiel en het achtertandwiel, is het tijd om het af te stellen. Spuit ook wat vet op de ketting voordat u gaat rijden. Niet zozeer, want je wilt geen druppels op de banden nadat je bent gaan rijden.

De juiste motorkleding

Bij warm weer is het verleidelijk om in korte broek op de fiets te springen, maar dat is natuurlijk geen goed idee. Wat doe je? Motorbeschermende kleding, een paar stevige laarzen en een paar dunne motorhandschoenen. Volledig en goed geritst, zodat je beter beschermd bent als je valt. In de zomer kun je ook kiezen voor een lichte of witte helm ter bescherming tegen de hete zon. Of rijd met je twee voeten! Hierdoor heb je meer lucht tussen je benen en tegelijkertijd een goede koeling.

Goede verzekering

Een goede verzekering is ontzettend belangrijk wanneer je weer de weg op gaat. Bekijk goed wat voor verzekering je gaat afsluiten. Dit kan afhangen van het soort motor dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld een HD? Ga dan voor een Harley Davidson verzekering. Er zijn natuurlijk verschillende soorten verzekeringen. Een all risk verzekering Harley Davidson verzekert je tegen vrijwel alles.

Voorbereiden op je eerste rit

Plan je een tocht door de bergen? Of rijdt u in een gebied dat u nog niet goed kent? Dus je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Zoek van tevoren uit welk type weg u kunt verwachten, mogelijke haltes en waar u in dit soort gebieden vooral op moet letten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Overschat uzelf vooral niet. Hoe wendbaar je als rijder ook denkt te zijn en hoe goed je je fiets kent, gebieden en wegen die je niet gewend bent, zijn altijd in voor een uitdaging.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen