De ideale stadsauto

Ook in de stad wil je de beschikking hebben over een auto om even de weekboodschappen te doen of om de kinderen naar hun verschillende buitenschoolse activiteiten te brengen. Maar waar moet een goede stadsauto aan voldoen, zodat jij er het meeste profijt uit haalt?

Compact

De Nederlandse steden zijn niet gebouwd op veel autoverkeer. Dat betekent dat je regelmatig door smalle eenrichtingswegen moet rijden met aan beide kanten fietsers die langs je razen. Daarom is een compacte auto ideaal voor in de stad. Een compacte auto is ongeveer 3,5 tot 4 meter lang. Het kan zowel een driedeurs als vijfdeurs zijn. Dus qua ruimte en zitplek hoef je niet in te leveren in een compacte auto.

Wendbaar

Ruime parkeervakken waar je moeiteloos je auto parkeert zijn er in het stadscentrum vaak niet te vinden. Het is een kwestie van zoeken en inparkeren langs de weg. Daarom is het in de stad handig om te kijken naar de draaicirkel van je auto. Als deze rond de 9 meter is, heb je een goede stadsauto te pakken.
Wil je het jezelf extra gemakkelijk maken? Kies dan een auto met achteruitrijcamera of zelfs een auto die zichzelf in kan parkeren. Zo kan iedereen een auto rijden in de stad.

Schone auto

In steden woon je met veel mensen op een kleine oppervlakte en produceer je met de hele stad veel uitlaatgassen. Om de luchtvervuiling tegen te gaan, is het belangrijk om goed na te denken over welke auto je aanschaft. Dieselauto’s zijn al in veel steden niet meer toegestaan en ook op benzineauto’s komt een ban. Wil jij graag lang gebruik maken van je auto? Dan kun je het beste investeren in een elektrische auto. In iedere stad zijn er openbare laadpalen te vinden waar je je auto kunt opladen. Naast duurzaamheid, biedt een elektrische auto ook fiscale voordelen en dat is toch weer mooi meegenomen!

Zuinige auto

In de stad rijdt je graag een zuinige auto. Daarom is het handig om bij de aanschaf van je nieuwe auto te kijken naar het energielabel. Auto’s met een energielabel A zijn het meest zuinig. De labels worden per klasse uitgedeeld, dus als je een stadsauto koopt met energielabel A weet je zeker dat deze auto een van de zuinigste is in zijn klasse. We spreken van een zuinige auto als deze ongeveer 1 op 20 rijdt.

Budgetvriendelijk

Hoe kleiner de auto, hoe goedkoper de auto is in verhouding. Dus met een kleine, stadsauto zit je al goed. Wil jij op dit moment niet investeren in een nieuwe auto en spreid je de lasten liever over een aantal jaar uit? Dan kun je een gebruikte occassion leasen. Bij Private lease used lease je jonge leaseauto’s. Zo heb je een nieuwe, moderne auto die van alle gemakken voorzien is, voor een maandelijks betaalbaar bedrag.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen