Wordt het leasen of kopen?

Wanneer men op het punt staat om een nieuwe auto aan te schaffen zijn er eigenlijk twee voor de hand liggende opties. Die twee opties zijn leasen of kopen. Om de keuze tussen leasen en kopen goed te kunnen maken is het belangrijk om van beide opties de voor- en nadelen te weten. We beginnen bij de optie om een auto te leasen. De voordelen van het leasen van een auto zijn onder andere dat er geen hoog aankoopbedrag nodig is. Je hoeft dus niet direct van de ene op de andere dag een groot bedrag neer te leggen. Dit komt omdat er bij leasen sprake is van een vast maandelijks bedrag. Je betaalt dan maandelijks aan je auto. Omdat dit bedrag vast staat, kom je niet voor onverwachte kosten te staan. 

Een vast maandbedrag

In dat vaste maandbedrag is zelfs de schade verzekerd. Dus ook wanneer je auto beschadigd raakt zijn er geen onverwachte kosten die maand. Verder is de kans op mankementen aan je auto vaak kleiner dan wanneer je een wat oudere auto zou kopen. Een leaseauto is namelijk in de meeste gevallen gloednieuw. Je hebt hierdoor vaak het gemak van de meest recente technologische snufjes. Een ander groot voordeel is dat het contract vaak kosteloos beëindigd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het geval dat je arbeidsongeschikt wordt of wanneer er een scheiding plaats vindt. Het kan dan lastig zijn om dat maandelijkse bedrag nog te betalen, vandaar dat er dan de mogelijkheid is om het contract te beëindigen. 

Veel geld klaar hebben staan

De andere optie is het kopen van een auto. Het voordeel hiervan is dat de auto echt van jou is. Wanneer je de auto koopt heb je dus ook volledige controle over wat je er zelf mee doet. Je bent niet gelimiteerd aan het aantal kilometers of wanneer je hem wil verkopen. Verder kan er bij het kopen van een auto onderhandeld worden over de prijs. Vooral bij tweedehandsauto’s gebeurt dit vaak. Toch blijft het een groot nadeel dat je de auto in een keer moet financieren. Er zijn ook bedrijven of ondernemers die auto’s nodig hebben. Zij staan voor dezelfde keuze. Zij kunnen vaak wel een lening afsluiten wanneer ze extra geld nodig hebben om zakelijke spullen aan te schaffen. Om een lening hiervoor af te sluiten kunnen ze bijvoorbeeld bij bridgefund.nl terecht. Zij zorgen ervoor dat een ondernemer snel kan beschikken over werkkapitaal voor het aanschaffen van inventaris, machines of overbruggen van debiteuren. Hierdoor kan het soms makkelijker zijn om aan geld voor zakelijke spullen te komen waardoor er meer geld over blijft voor het kopen van een auto van de zaak. Het blijft voor iedereen zijn eigen keuze of hij voor leasen of kopen gaat. Het is en blijft een lastige keuze met voor en nadelen. 

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen