Welke motorverzekering past het beste bij jou?

In de zomer is het heerlijk om samen met vrienden door het land te reizen op motoren. Een goede motor kan je voor enkele duizenden euro's tweedehands kopen en jarenlang plezier van hebben. Naast de aanschaf van de motor is het ook belangrijk dat je zorgt voor een voldoende onderhoud en de juiste verzekering. Het kiezen van de juiste verzekering is iets waar motorrijders veel moeite mee kunnen hebben. Om onze motorliefhebbers een eindje op weg te helpen, hebben wij de meest gunstige verzekeringen op een rijtje gezet.

De standaard motorverzekering

Als je in Nederland gebruik wilt maken van de openbare weg, is het verplicht om het voertuig waarvan je gebruik maakt te verzekeren. De standaard motorverzekering die hierbij gebruikt kan worden is de WA motorverzekering. Je kan alleen gebruik maken van deze verzekering als je schade aanricht bij een ander.

Woon je in een onveilige buurt? Ga dan voor de WA beperkt casco!

Als je liever wat meer zekerheid hebt, kun je er ook voor kiezen om een WA beperkt casco verzekering af te sluiten. Met deze verzekering wordt schade die ontstaat door diefstal, joyriding en brand gedekt. Daarnaast kan je bij deze verzekering ook gebruik maken van pechhulp in alle landen van Europa. 

De welbekende All Risk motorverzekering

Mocht je nou graag zekerheid hebben en niet voor onverwachtse kosten willen komen te staan, dan is de All Risk motorverzekering echt iets voor jou. Hierbij ben je zeker van een zorgeloze rit en worden diverse schades gedekt. Zowel schades aan je eigen motor, als de schade die je aanricht bij een ander. Naast de All Risk verzekering kun je er ook voor kiezen om de All Risk plus variant te nemen. Hierbij ben je verzekerd voor het bedrag van de aanschafwaarde. 

Welke verzekering past bij jou?

Welke motorverzekering het beste bij jou past, is afhankelijk van verschillende zaken. Zo speelt de omgeving een rol, maar ook je rijdervaring. Als je pas sindskort ritten maakt op de motor, kan het handig zijn om een wat uitgebreider pakket te nemen. Als je al jarenlang vele kilometers rijdt, is het niet altijd nodig om het meest uitgebreide pakket te kiezen. 

Waar sluit je de beste verzekering af?

Als je een keuze hebt gemaakt, is het belangrijk dat je onderzoekt welke verzekeringsmaatschappijen er allemaal zijn. De ene verzekeraar is de ander niet en de kosten verschillen behoorlijk. Doe daarom je huiswerk en voorkom dat je onnodig veel geld betaalt voor je verzekering. Het kost je eenmalig wat tijd, maar kan je op de lange termijn veel geld en tijd besparen. Een motorverzekering die erg geliefd is in Nederland, is Motoport. Het is zeker de moeite waard om te kijken of zij een geschikte verzekering voor jou hebben.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen