De drie grootste voordelen van een hybride auto

Op de Nederlandse wegen zie je steeds meer elektrische en hybride auto’s rijden. Deze toename in het aantal auto’s is onder andere te danken aan de positieve reclames én de fiscale voordelen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun oude auto in te ruilen voor een nieuwe hybride auto. Maar er zijn ook nog veel mensen die twijfelen aan elektrisch rijden. Want is het wel verstandig? In dit artikel lees je de drie grootste voordelen van hybride rijden, zodat je een goede keuze kunt maken.

Hybride auto’s zijn beter voor het milieu

Normale auto’s rijden op benzine of diesel. Bij het verbranden van deze brandstoffen komen er helaas ook andere schadelijke stoffen vrij. Deze schadelijke stoffen kunnen een negatief effect hebben op het milieu en schade toebrengen aan onze ozonlaag. Met de aankoop van een hybride auto, draag jij je steentje bij aan het beschermen van de aarde. Hybride auto’s beschikken namelijk over twee motoren: een verbrandingsmotor en een elektromotor. Dit betekent dat hybride auto’s maar voor een klein deel op brandstof rijden. De rest van de autorit rijdt je op elektriciteit. Dit verlaagt de uitstoot van je auto aanzienlijk, en helpt mee aan het creëren van een schonere aarde.

Hybride rijden biedt fiscale voordelen

Veel mensen kiezen voor een hybride auto omdat er veel fiscale voordelen bij zo’n auto komen kijken. De aanschaf van een hybride auto mag dan misschien duurder zijn, maar zodra je de auto eenmaal in bezit hebt kun je veel geld besparen. Zo hoef je met een hybride auto bijvoorbeeld veel minder wegenbelasting te betalen, en krijg je ook korting op de bijtelling. De regering wil met deze kortingen het gebruik van elektrische en hybride auto’s belonen. Hybride rijden is dus niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor jouw portemonnee.

Een hybride auto verbruikt minder brandstof

Naast de fiscale voordelen, hoef je ook minder geld uit te geven aan brandstof. Hybride auto’s rijden namelijk niet de hele weg op brandstof. De elektrische motor kan het werk van de verbrandingsmotor overnemen, waardoor je minder benzine hoeft te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat je maandelijks veel minder geld kwijt bent aan benzine of diesel. En we weten allemaal hoe duur deze brandstoffen kunnen zijn! Uiteraard moet een elektrische motor wel regelmatig worden opgeladen. Hiervoor gebruik je simpelweg een laadpaal onderweg of bij je thuis. Laad je de auto thuis op? Dan hoef je alleen de energiekosten van je energiecontract te betalen. Wil je jouw auto onderweg opladen? Dan betaal je vaak iets meer voor het gebruik van een laadpaal. Maar terwijl je auto staat te laden, kun jij even lekker een kopje koffie bij het benzinestation halen.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen