Alles wat je moet weten over Volkswagen velgen en banden

Alles wat je moet weten over Volkswagen velgen en banden

Er zijn verschillende redenen mogelijk waarom je misschien je Volkswagen Golf velgen wilt vervangen. Op het moment dat je de velgen van je auto vervangt dan kies je waarschijnlijk ook gelijk voor nieuwe Volkswagen Golf banden. Een Volkswagen Golf wordt vaak vanuit de fabriek geleverd met standaard velgen en banden. Een van de redenen die je kan hebben om deze velgen en banden te vervangen is omdat je een betere wegligging wilt hebben of misschien wil je een sportievere look creëren. In dit artikel lees je alles over Volkswagen Golf velgen en banden vervangen.

Redenen waarom je de velgen van je auto vervangt

Er wordt vaak gekozen door auto eigenaars om lichtmetalen velgen onder hun auto te plaatsen. De reden hiervoor is vaak dat deze velgen een origineel ontwerp hebben. Hiermee creeer je een sportieve en stoere look. Dit trekt al snel de aandacht van voorbijgangers. Ondanks dat lichtmetalen velgen er mooier uitzien dan stalen velgen hebben ze ook nog eens invloed op het weggedrag van je Volkswagen Golf. De keuze van velgen spelen ook een rol bij de normale ophanging en werking van de ophanging en het remsysteem en ze bepalen de stijfheid van de wielen. Het is altijd belangrijk om te kiezen voor originele velgen voor een Volkswagen Golf om zo het weggedrag van je auto optimaal te houden. Je kan kiezen voor verschillende inch maten van velgen. Hoe groter de velg, hoe sportiever en stijver het rijgedrag van je auto wordt. Ook is het mogelijk als er origineel kleinere velgen onder zaten dat je snelheid in kilometers niet meer correct wordt weergegeven in je auto. Hier dien je op te letten, want je wilt natuurlijk niet plotseling allerlei boetes krijgen voor snelheidsovertredingen. Het is een fabeltje dat lichtmetalen velgen vaak een stuk lichter zijn dan stalen velgen. Ze zijn wel een stuk duurzamer. Aluminium heeft een grotere flexibiliteit dan staal en door de verhoogde plasticiteit hebben ze een betere absorptie van druk en hierdoor bescherm je de velg gedeeltelijk tegen beschadigingen. Het oppervlakte wordt minder snel vervormd dan bij stalen velgen.

Redenen waarom je de banden van je auto vervangt

Als je banden versleten of beschadigd zijn door een lek of ongeluk dan moet je deze vervangen. Hiermee wordt de wegligging, wendbaarheid en de prestatie van je Volkswagen Golf gewaarborgd. Het is belangrijk dat alle vier de banden die je op je auto hebt gemonteerd dezelfde kenmerken hebben. Dit houdt in dat ze van hetzelfde merk zijn, hetzelfde profiel / structuur hebben, dezelfde snelheids / lastindex hebben en dat ze dezelfde afmetingen hebben.

Ander Nieuws

Gerelateerde Artikelen