De toekomst van de auto

In Nederland, Europa en in de gehele wereld zijn we ons enorm aan het innoveren op het gebied van techniek. Zo zitten we nu in een fase dat we verschillende processen in bijvoorbeeld een fabriek kunnen automatiseren. Met de juiste kennis van techniek, apparatuur en gereedschap lukt het ons om een volledig geautomatiseerde machine, of soms zelf een volledig geautomatiseerde fabriek te realiseren. Waar we ons ook constant in ontwikkelen is auto’s. Hoe zien onze auto’s eruit in de toekomst?

Minder CO2-uitstoot

We kunnen natuurlijk niet precies zeggen hoe de auto er over 20 jaar uit gaat zijn. Het model, de vorm en alle technische aspecten veranderen met de dag. Wel zijn er een aantal kenmerken die vrijwel zeker zullen terugkomen in de auto van de toekomst. 

De uitstoot van CO2 is in deze tijd van leven een enorme last. Fabrieken, auto’s en ander apparatuur zorgt voor een enorme uitstoot van CO2, wat er voor zorgt dat we langzamerhand onze aarde opwarmen. Afgelopen zomer hebben we de gevolgen al gemerkt met de extreme temperaturen in de zomer. Dit zal zich steeds meer gaan ontwikkelen als we zo door blijven gaan. Wat is nu de oplossing voor deze vermindering van CO2-uitstoot?

Elektrisch rijden

Deze oplossing voor de uitstoot van teveel CO2 is elektrisch rijden. Het grote merk Tesla is hier groot mee geworden en heeft al aardig zijn statement kunnen maken in de autobranche. In plaats van benzine en de brandstof uitstoot, ‘tank’ je nu als het ware aan een laadpaal. Bovendien zal de auto iets meer verbranden, waardoor hij beschikt over een minimale uitstoot van CO2. Elektrische auto’s zijn dus een goede vervanger voor de auto’s die gebruik moeten maken van brandstof. Door de groene productie en het rijden zal de CO2-uistoot enorm dalen!

Rijden op waterstof

Heb je jezelf dit weleens voorgesteld? Sommige autoproducenten zijn bezig met het realiseren van een auto die volledig op waterstof kan rijden. De auto rijdt hierdoor niet op benzine, diesel of elektrisch. Al deze factoren zorgen, inderdaad ook de elektrische auto, voor CO2-uitstoot. De auto op waterstof doet dit niet! De uitlaat stoot dus alleen maar waterdamp uit, wat uiteindelijk zorgt voor een schone samenleving!

Rijden op planten

Wist je dat er ontwikkelingen zijn om auto’s op planten te laten rijden? Dit realiseren producenten allemaal met suikerriet. Het sap van de suikerriet wordt geperst, waarna producenten het laten gisten. Hierdoor ontstaat ethanol, waar een auto op kan rijden. De uitstoot van CO2 is hierbij net zoveel als dat het suikerriet nodig heeft, waardoor de uitstoot niet verdubbeld!